Paracord is een zeer populair materiaal voor zogenaamde doe-het-zelvers en hobbyisten die graag creatief bezig zijn en het leuk vinden om zelf dingen te maken, zoals bijvoorbeeld sieraden. Paracord is afgeleid van het woord parachute en het Engelse woord cord, wat koord of touw betekent. Deze naam heeft te maken met het feit dat paracord van origine gebruikt werd voor de productie van parachutes. Vooral in de tweede wereldoorlog kwam dit erg veel voor. Het voordeel van paracord, was dat je het ook na het gebruik met de parachute je het nog kan gebruiken en dit zeer multifunctioneel is. Dit gebeurde dan ook regelmatig ten tijde van de tweede wereldoorlog. Tegenwoordig wordt paracord niet meer gebruikt voor het maken van parachutes, maar is het een ongekend populair materiaal voor diverse andere doeleinden.

 

Met paracord maak je de ultieme survival armbanden

Paracord is een nylon touw dat in diverse diktes en kleuren te koop is bij speciaalzaken en in diverse webshops. Paracord is zeer weerbestendig en blijft de kwaliteit en de kleur behouden ongeacht regen of te veel zon. Paracord wordt onder andere gebruikt voor survival armbanden. Je kan hiermee namelijk een stoere armband creëren die er gaaf uitziet, maar die ook nog eens zeer goed van pas kan komen tijdens een survival. De reden hiervoor, is dat je paracord helemaal uit elkaar kan halen en dit bestaat uit flinterdunne lijnen die ijzersterk zijn. Met een paracord survival armband heb je dan ook een meterslang stuk reserve touw om je pols die gebruikt kan worden voor zeer veel handige trucjes, zoals het opzetten van een tent, het repareren van je materiaal of het maken van een vuur.

 

Paracord is het ideale materiaal voor sieraden en honden accessoires

Naast het gebruik voor outdoor activiteiten is paracord ook een veel gebruikt materiaal om onder andere sieraden van te maken. Het werken met paracord is relatief eenvoudig en het internet staat boordevol ideeën om zelf je eigen paracord armbanden en kettingen te maken. Naast dat het erg leuk is om met dit materiaal te werken, heb je hiermee ook nog eens je volledig unieke eigen sieraad die niemand anders heeft. Bijkomend voordeel, is dat paracord makkelijk verkrijgbaar is en dit een stuk goedkoper is dan andere sieraden van bijvoorbeeld goud en zilver. Nuttige accessoires bij het maken van sieraden zijn o.a. d-ringen (123paracord.nl) en sleutelhanger ringen (tevens 123paracord.nl). Naast voor de productie van sieraden, leent paracord zich ook uitstekend voor het maken van hondenspeeltjes en accessoires, zoals bijvoorbeeld een hondenriem.